GEJALA BOTAK DI USIA MUDA DI SEBABKAN OLEH MASALAH KELIMUMUR YANG DASYAT

Kerosakkan rambut yang krital kadangkala boleh mengganggu aktiviti harian kita tidak kiralah di dalam situasi apa pun. Misalnya, memakai tudung, terdedah kepada cuaca yang panas terik atau sejuk. Semuanya akan menyebabkan rambut kita semakin tidak sihat. Antara masalah utama yang sering menjadi punca BOTAK (tiada rambut) adalah  KEROSAKAN dan PENIPISAN rambut.

Periksa rambut anda, adakah rambut ada juga mula gugur sama seperti di dalam gambar ini. Risiko untuk botak adalah lebih tinggi jika tidak dirawat dengan baik.

Masalah penipisan rambut ini bukan sahaja menghantui ramai wanita di luar sana, tetapi LELAKI juga mengalami masalah yang sama. Saya juga menghadapi masalah keguguran rambut yang serius. Rasa sangat tidak selesa setiap kali baring di atas lantai rumah. Pusing kiri rambut, pusing kanan pun terlihat banyak rambut yang gugur di atas lantai. Kadang-kadang hampir segumpal juga la kalu di kumpul-kumpul. Rimas betul. 

gejala botak di usia muda membimbangkan
Botak di usia muda tidak mustahil, Mencegah lebih baik dari menjadi lebih parah. 


Masalah Rambut Bermula dari kulit kepala.

STRESS,,,,, luaran dan stress dalaman mampu menyebabkan folikel rambut tertekan dan  memendekkan fasa aktif bebuli rambut. Lama kelamaan , rambut akan kelihatan HALUS, LEMAH dan SUKAR DIURUS. Antara perkara lain yang boleh menyebabkan masalah rambut menjadi lebih serius adalah:


-Proses dandanan

Bahan kimia, penggunaan Perm dan pelurus rambut, ditambah dengan haba dari alat pendandan akan menjadikan rambut kita bercabang, rosak, kusam, pecah dan rosak.


-Terdedah kepada unsur negatif alam sekitar

Cuaca sekarang yang tidak menentu , sekejap panas dan sekejap sejuk, terdedah kepada cahaya UV dari dari matahari, dan udara dan air mampu menekan folikel dan merosakkan rambut. Juga menyebabkan rambut baru lambat tumbuh. 


- Kerosakan Oksidatif

Jika tidak dibendung, radikal bebas akan memulakan pelbagai kerosakan, ketidakselesaan dan kurang cantik, kegatalan kulit kepala atau kulit kepala berminyak. 

ProSante untuk rambut sihat menawan dan cantik 

Siapa yang perlu cuba produk Penjagaan Rambut PROSANTE ni?

- mereka yang sangat menjaga kesihatan rambut. 
- Mereka yang suka mewarnakan rambut
- Lelaki dan wanita yang mengalami masalah rambut nipis akibat keguguran rambut
- Lelaki dan wanita yang mengelami masalah kulit kepala berminyak
- Lelaki dan wanita yang mempunyai masalah kulit kepala berminyak

Cadangan Set penjagaan rambut mengikut kriteria rambut

a) Rambut Berkelimumur / rosak / bercabang
    i) Purifying Shampoo
    ii) Replenishing Conditioner
   iii) Nourishing Scalp Treatment


b) Rambut gugur 

    i) Revitalizing Shampoo
    ii) Lightweight Conditioner
    iii) Nourising Scalp Treatment


c) Pelengkap penjagaan rambut

    i) Long-Lasting Finishing Spray

Apa kata mereka yang telah menggunakan produk ProSante ini?testimoni a) Atasi rambut gugur dan kulit kepala gatal, pengguna menggunakan produk ProSante untuk atasi maslah ini.  

Berkongs dengan suami  Produk ProSante untuk atasi masalah kelemumur, kulit kepala gatal,  & rambut gugur

Testimoni b)

Pengguna ProSance mengatakan rambut terasa masih licin walaupun sudah 4 hari membasuh rambut


Rambut terasa licin walaupun sudah 4 hari bersyampuHa, Apa lagi Jom tempah sekarang Sementara Stok masih ada... Hanya Klik butang di bawah untuk tujuan Tempahan.


Tidak tahu nak pilih produk yang mana satu, sila hubungi atau wahatapp /wechat/ call saya di 0I8-2890438(Lin) untuk info lanjut. insyaallah saya akan bantu anda dengan kadar segera. 

''CEGAH SEBELUM PARAH''

0 comments:

Post a Comment